شما به عنوان یک ایرانی میتوانید به ازای هر ۶ ماه ، ۹۰ روز را بدون ویزا ، ساکن ترکیه باشید ولی در صورتیکه بخواهید مدت طولانی تری را در این کشور اقامت داشته باشید ، حتما باید درخواست اقامت قانونی خود در آن کشور را ثبت کنید زیرا در غیر این صورت ، شما توسط پلیس ترکیه ، دیپورت خواهید شد که 1 تا 5 سال حق ورود دوباره به خاک ترکیه را نخواهید داشت یا در هنگام خارج شدن از ترکیه ، باید به ازای تمام روزهایی که بدون داشتن اقامت در ترکیه بوده اید ، جریمه پرداخت کنید.
دقت داشته باشید که برای گرفتن اقامت ترکیه حتما باید در آنجا حضور داشته باشید، چون بعضی از مراحل اداری اخذ اقامت به حضور شما نیاز دارد و به صورت غیرحضوری نمیتوانید این مراحل را انجام دهید.
کیملیک در زبان ترکی به معنی هویت می باشد و به کارت تشخیص هویت برای اقامت در کشور ترکیه کارت کیملیک (Tc kimlik kartı) گفته میشود که کارکردی کارت مثل کارت ملی در ایران را دارد.
توجه داشته باشید که داشتن اقامت توریستی ترکیه به معنی داشتن پاسپورت آن کشور نیست ، بلکه دریافت اقامت دائم ترکیه است که به اخذ پاسپورت ترک و امکان زندگی دائمی در آن منجر میشود.
بر روی کارت کیملیک شماره ای 11 رقمی وجود دارد که به آن شماره کیملیک یا کیملیک نوماراسی میگویند و چیزی شبیه به کد ملی در ایران است که هر فرد دارای اقامت ترکیه به منظور استفاده از خدمات دولت الکترونیک یا انجام کارهای دیگر به شماره کیملیک خود نیاز خواهد داشت. بر روی کارت اقامت ، شماره کیملیک (که برای اتباع خارجی با عدد 99 شروع میشود) ، نام و نامخانوادگی ، تاریخ تولد ، ملیت ، نام پدر و مادر ، تاریخ اعتبار ، شهر محل سکونت و دلیل اقامت نوشته شده است.
برای اخذ کارت اقامت ترکیه یا همان کیملیک کارت باید هفت خان را طی کنید ! که البته تمامی مراحل این هفت خان برای دانش پذیران مدیکال کالج توسط کارشناسان و وکلای مجرب مجموعه در کوتاهترین زمان ممکن انجام خواهد شد .
با داشتن این کارت شما مقیم ترکیه محسوب خواهید شد و امتیازات دوازده گانه زیر برای شما به وجود خواهد آمد :
۱- افتتاح حساب بانکی
۲- اخذ گواهینامه ترک
۳- ورود و خروج بدون محدودیت به ترکیه
۴- بهرهمندی از پزشک رایگان خانواده
۵- به نام کردن قبوض منزل مسکونی
۶- دریافت اشتراک اینترنت خانگی
۷- ثبت نام در مدارس برای افراد زیر 18 سال
۸- شرکت در کلاسهای رایگان ایسمک (موسسههای آموزشی رایگان شهرداری)
۹- دریافت راحت تر ویزای آمریکا ، کانادا ، انگلستان و شینگن
۱۰- پرداخت هزینه کمتر برای استفاده از حملونقل عمومی ، موزهها ، مناطق تفریحی و اماکن تاریخی
۱۱-دریافت سیم کارت طولانی مدت مخابراتی
۱۲- دریافت کارت اعتباری یا مستر کارت
برای دریافت کارت کیملیک خرید یکی از بیمه های درمانی ترکیه اولین گام است ، زیرا در هنگام تکمیل فرم راندوو (فرم درخواست کیملیک) باید اطلاعات بیمه درمانی خود را وارد کنید ، هزینه خرید این بیمه درمانی با توجه به سن افراد معمولا بین ۱۰۰ تا ۵۵۰ لیر برای یکسال متغیر است.
ارسال فرم راندوو بر روی سایت مهاجرت (گوچ) ترکیه ، دومین مرحله برای دریافت کیملیک است ، نکته مهم در تکمیل این فرم درخواست کیملیک این است که در قسمتی که مربوط به شغل است نباید چیزی بنویسند ، زیرا کار در ترکیه بدون داشتن مجوز کار (چالیشما ایزین) ممنوع است .
برای انجام هر کار اداری در ترکیه نیاز به دریافت کد مالیاتی ترکیه یا ورگی نومرسی دارید ، پس برای دریافت کیملیک هم باید این کد را دریافت کنید و در هنگام مراجعه حضوری برای مصاحبه کیملیک کارت به این کد نیاز خواهید داشت.
دفاتر نوتر همان دفاتر ثبت اسناد رسمی در ایران هستند ، برای دریافت کیملیک باید مدارک یا اجاره نامه خود را نوتر کنید ، یعنی باید به دفاتر اسناد رسمی (نوتر) ترکیه مراجعه کنید و مدارک یا اجاره نامه شما در این دفاتر مهر شوند.هزینه نوتر کردن مدارک برای هر فرد معمولا بین ۸۰ تا ۱۰۰ لیر متغیر است.
هزینه اداری دریافت کیملیک کارت ، شامل پرداخت حق خاک ترکیه (حدود ۸۰ دلار) و پرداخت هزینه صدور کیملیک کارت (حدود 350 لیر) است.
بعد از تکمیل کردن فرم راندوو ، باید در زمان تعیین شده با مدارک مورد نیاز شامل پاسپورت معتبر ، کپی رنگی فرم راندو ، شماره ورگی نومرسی (مالیاتی) ، کپی رنگی بیمه نامه ،چهار قطعه عکس ۴*۶ و رسید پرداخت هزینه های مربوطه در اداره مهاجرت (گوچ) ترکیه حاضر شوید و مراحل اداری تشکیل پرونده خود را کامل کنید.
حدودا ۲ هفته بعد از ارسال فرم راندوو ، به شما وقت تحویل مدارک داده میشود و معمولا ۱۰ روز بعد مدارک شما بررسی شده و کارت کیملیک برای شما صادر و از طریق پست به آدرستان ارسال خواهد گردید.
بار دیگر تاکید می کنیم تمامی مراحل هفت خان دریافت کیملیک برای دانش پذیران مدیکال کالج توسط کارشناسان با تجربه مدیکال کالج در استانبول ترکیه انجام می شود و دانش پذیران و والدین آن ها هیچ دغدغه ای در این زمینه ندارند.