توصیه نامه چیست

توصیه نامه چیست​​​​​​​ ؟

توصیه نامه‌ (Recommendation Letter ) ، نوشته ای می باشد که به وسیله استاد دانشگاه ، کارفرما یا معلم نوشته می شود ، که در رابطه با دادن تاییدیه مثبت از مهارت یا ویژگی متقاضی است . هدف توصیه نامه بیان توانایی و مهارت ها و ایجاد اعتماد به شخص مورد نظر می باشد ، اکثر دانشگاه های معتبر در جهان ، فرآیند پذیرشی دارند ، در این فرآیند می خواهند ویژگی های متقاضی را ارزیابی کنند ، مقالات شخصی و توصیه نامه ، کمکی برای رسیدن به این هدف هستند . یک توصیه نامه قوی ، برای گرفتن پذیرش تحصیلی تاثیر به سزایی دارد ، زیرا در آن اطلاعاتی بیان شده که می تواند مفید باشد .​​​​​​​

توصیه نامه ترکیه

توصیه نامه بایستی توسط فردی نوشته شود ، که اطلاعات کافی و جامع درباره شما داشته باشد ، این اطلاعات طوری باید باشد که در مدارک شما یافت نشود و کاملا مفید باشد ، به طوری که هیئت پذیرش و داوران شما را بتوانند ، کامل بشناسند .
قبل از نوشتن توصیه نامه ، شما نیاز است بررسی کنید ، که دانشگاه مورد نظرتان چه نوع توصیه نامه ای را جذاب می داند . در نظر داشته باشید که برای بعضی دانشگاه ها بیشتر از یک توصیه نامه بایستی ارائه کنید ، تمامی توصیه نامه های شما باید مکمل هم باشند و به داوران نشان دهند که شما برای دانشگاه ، چه چیزی به ارمغان می آورید .

ویژگی های توصیه نامه خوب چیست ؟

توصیه نامه را چه کسانی می‌توانند بنویسند​​​​​​​ ؟

توصیه نامه باید توسط کسی نوشته شود که اطلاعات کامل از شخصیت ، شرایط تحصیلی واهداف شما داشته باشد ، تا بتواند بهترین توصیه نامه را نگارش کند و اطلاع کامل و به روز از تمام فعالیت های علمی شما داشته باشد .
حتما مطمئن شوید که فرد انتخابیتان به درستی و دلسوزانه ، توصیه نامه را می نویسد و شناخت کافی از شما دارند ، زیرا نگارش یک توصیه نامه به صورت شتابزده یا رعایت نکردن استانداردهای لازم ، بازخورد خوبی ندارد .
برای نگارش توصیه نامه ، سه نوع مراجع داریم که به شرح ذیل می باشند :

1- مراجع علمی : مشاور یا معلمی است که داخل توصیه نامه در رابطه با فعالیت ها و سوابق تحصیلی و همچنین توانایی های علمی و استعدادهایی که متقاضی دارد ، اطلاعاتی بیان می کند ، این توصیه نامه مناسب دانشجویان مقطع کارشناسی است .

2- مراجع حرفه‌ ای : این توصیه نامه حتما بایستی توسط یک متخصص نوشته شود که می تواند استاد ، سرپرست یا همکار باشد .
فردی که این توصیه نامه را نگارش می کند ، باید با مهارت ها و دستاوردهای شما آشنایی کاملی داشته باشد و در رابطه با توانایی ها و صلاحیت های شما در سازمان هایی که مشغول بودید ، اطلاعات جامع بدهد .
این توصیه نامه مناسب متقاضیان کارشناسی ارشد و دکتری می باشد .

3- مراجع شخصی : توصیه نامه توسط مربی ، دوست یا هر کسی که شناخت کامل از شما دارد ، نوشته می شود . این توصیه نامه مربوط به مقطع تحصیلی ، رشته انتخابی و دانشگاه شما می باشد .​​​​​​​

نکات مهم برای داشتن یک توصیه نامه قوی ​​​​​​​

·  توصیه نامه را بهتر است ، زودتر تهیه کنید ، تا بتوانید بیشتر روی نوشتن مقاله یا سوالاتی که در مصاحبه مطرح می شود ، تمرکز کنید .
·  حتما سعی کنید ، درخواست خود را برای توصیه نامه از مراجع ، کاملا مودبانه و به صورت حضوری انجام دهید ، ولی اگر مقدور نبود ، درخواست را از طریق ایمیل ارسال کنید .
·   تمامی مدارک تان در رابطه با دستاوردهای علمی ، شغلی و بیوگرافی کوتاهی از خودتان باشد ، که در اختیار مراجع قرار دهید .
·   توصیه نامه مرتبط با هر دانشگاه ، قالب خاصی دارد ، حتما در املا و دستور زبان آن دقت کافی کنید و با افراد متخصص مشورت نمایید .
·   تعداد کلمات در توصیه نامه ، بین 400 الی 500 کلمه است .

قالب و محتوای توصیه نامه ​​​​​​​

برای نگارش توصیه نامه ، الگوی واحدی وجود ندارد ، مگر اینکه بعضی دانشگاه ها قالب خاصی را درخواست کنند ، در حالت کلی رعایت یکسری نکات در توصیه نامه الزامی است.

·       بهترین فونت برای توصیه نامه استفاده از یکی از فونت های ، Times New Roman ، Arial یا Calibri و اندازه فونت بین 10 تا 12 می باشد .
·       توصیه نامه بهتر است در یک صفحه نگارش شود و بین چهار تا شش پاراگراف داشته باشد ، این نامه بایستی مستقیم و مختصر تمامی مطالب را بیان کند .
·       در توصیه نامه هدف ، بیان دستاوردها و ویژگی های مثبت شما است . از کلمات سنگین استفاده نکنید و تا حد امکان جملات روان و واضح را به کار ببرید .
·       در توصیه نامه برای راحتی در خواندن ، نیاز است یکسری طرح بندی رعایت شود . یک حاشیه 2.5 سانتی متری برای بالا ، پایین ، چپ و راست صفحه استفاده کنید ، همچنین این نامه به صورت تک فاصله با فاصله اضافی بین هر پاراگراف باشد و از همه مهم تر بدون هر گونه غلط املایی باشد .
​​​​​​​

گفتنی های جدید مدیکال کالج​​​​​​​