میکروبیولوژی ترکیه

رشته میکروبیولوژی در ترکیه رشته ای قدیمی اما محبوب برای دانشجویان داخلی و خارجی محسوب می شود ، آنها می توانند این رشته تحصیلی را در قالب سه دوره لیسانس ، فوق لیسانس و دکترا (PhD) ادامه دهند ، دانشجویان در خلال دوره میکروبیولوژی در دانشگاه های ترکیه کلا درباره حیات میکروسکوپی یعنی باکتری ها ، قارچ ها ، ویروس ها ، جلبک ها ، مخمرها و غیره آموزش می بینند ، این دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی خود می توانند به عنوان تکنسین آزمایشگاهی، دانشمند بیومدیکال یا زیست پزشکی و یا حتی نویسنده علمی وارد بازار کاری ترکیه شوند.
از نکات مهم دیگر درباب تحصیل رشته میکروبیولوژی در ترکیه اینکه اصلی ترین و پرطرفدارترین گرایش این رشته در دانشگاه های ترکیه گرایش میکروبیولوژی پزشکی یا Medical Microbiology  می باشد ، گرایشی که امکان تحصیل تمام وقت آن به زبان انگلیسی نیز وجود دارد ، رشته میکروبیولوژی در ترکیه را می توان در دانشگاه های معتبری مثل دانشگاه کوچ ، حاجت تپه ، آیدین و یا کادیر هاس تحصیل کرد .

شرایط پذیرش رشته میکروبیولوژی در ترکیه

سیستم پذیرش ترکیه بیش از هر کشور دیگری به سیستم پذیرش آمریکا شبیه است و به همبین دلیل نیز متقاضیان جهت اخذ پذیرش خود بایستی مستقیم با دانشگاه مربوطه در کشور ترکیه مکاتبه کنند ، چراکه اصلا سیستم درخواست مرکزی در ترکیه وجود ندارد ، اما پیش از شروع ارائه درخواست خود بایستی یکسری مدارک را تهیه کنید ، مدارکی که امکان دارد از دانشگاهی به دانشگاه دیگر در کشور ترکیه متفاوت باشد.
این مدارک از قرار ذیل می باشد:
·  مدرک دیپلم متوسطه یا پیش دانشگاهی
·  کارنامه تحصیلی متقاضی
·  مدرک زبان انگلیسی و یا زبان ترکی
·  انگیزه نامه (LoM)
·   رسید پرداخت هزینه درخواست معمولا حدود 35 تا $100 (دلار)
·   مدرک تمکن مالی جهت پرداخت شهریه تحصیلی در ترکیه
 
ضمنا متقاضیان تحصیل رشته میکروبیولوژی در ترکیه در مقاطع فوق لیسانس و دکترا ممکن است ملزم به ارائه رزومه (CV) و یا نمره آزمون GMAT یا GRE نیز باشند.

دریافت ویزا برای تحصیل در رشته میکروبیولوژی

به استناد قوانین مهاجرتی ترکیه  در سال 2024، هر دانشجوی خارجی برای تحصیل در این کشور به سه مدرک پاسپورت ، نامه پذیرش دانشگاهی و نیز ویزای تحصیلی ترکیه نیازمند است ، داشتن پاسپورت و نامه پذیرش از دانشگاه های ترکیه همچنین از شروط اصلی اخذ ویزای تحصیلی ترکیه می باشد.
​​​​​​​
بدین ترتیب است که می توان ویزای تحصیلی این کشور را اخذ نمود:

مدارکشرایط
پاسپورت ملی معتبر
فرم رخواست تکمیلی ویزای دانشجویی ترکیه
عکس از متقاضیبه تعداد 2 قطعه به صورت جدید و پاسپورتی
نامه پذیرش از یکی از دانشگاه های ترکیه
بیمه مسافرتی
گواهی تمکن مالی کافیاز طریق تحویل صورت حساب بانکی
مدرک اسکان در ترکیههمانند قرارداد اجاره
تاییدیه پروازها
مدرک تحصیلی و کارنامه متقاضی
رسید پرداخت هزینه ویزای تحصیلی ترکیه

هزینه تحصیل در رشته میکروبیولوژی در ترکیه ​​​​​​​

در واقع یکی از مهمترین چالش های داوطلبین رشته میکروبیولوژی در ترکیه اطلاع از هزینه تحصیل در این رشته جذاب می باشد.
در همین ابتداء باید بدانید که متوسط شهریه سالیانه دانشجویان بین المللی در ترکیه بسته به رشته ، نوع دانشگاه و متفاوت است ، مثلا متوسط شهریه سالیانه در دانشگاه های دولتی ترکیه معمولاً از $1500 (دلار) فراتر نمی رود این در حالی است که متوسط شهریه سالیانه در دانشگاه های خصوصی این کشور حتی تا $20000 (دلار) نیز می رسد.
هزینه دیگری هم برای دانشجویان بین المللی در ترکیه هم وجود دارد ، و آن هزینه زندگی آنهاست. این هزینه تا حد زیادی به محل اقامت و سبک زندگی دانشجویان بستگی دارد مثلا مسلم است که هزینه زندگی دانشجویان در استانبول بالاتر از بقیه نقاط ترکیه می باشد ، معمولا اجاره خانه در ترکیه به صورت هزینه مجزایی محاسبه می شود.​​​​​​​

بهترین دانشگاه های ترکیه برای رشته میکروبیولوژی

در میان برترین دانشگاه های دولتی برای تحصیل رشته میکروبیولوژی در ترکیه دانشگاه عبدالله گل بهترین برنامه های تحصیلی را به دانشجویان خود ارائه می دهد.
 در ادامه با دیگر دانشگاه های دولتی که برنامه های تحصیلی با شرایط خوبی به متقاضیان تحصیل رشته میکروبیولوژی در ترکیه ارائه می دهند ، آشنا خواهیم شد :
 
دانشگاه عبدالله گل
دانشگاه آفیون کوجاتپه 
دانشگاه آغری ابراهیم چچن
دانشگاه آتاتورک
دانشگاه بالیکسیر

 
دانشگاه های خصوصی متعددی نیز فرصت تحصیل رشته میکروبیولوژی در ترکیه را در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می دهند ، از جمله این دانشگاه ها می توان سه دانشگاه زیر را نام برد :
1)   دانشگاه آیدین ، استانبول  
2)   دانشگاه کوچ ، استانبول
3)   دانشگاه کادیر (قادیر) خاص ، استانبول
​​​​​​​

زیر شاخه های رشته ی میکروبیولوژی در ترکیه ​​​​​​​

میکروبیولوژی به عنوان شاخه‌ ای از علوم زیستی ، به مطالعه ریزساختار، ویژگی‌ها ، عملکرد و تعاملات میکروارگانیسم‌ها ( مانند باکتری‌ها ، ویروس‌ها و قارچ‌ها ) در زمینه‌های مختلف می‌پردازد ، از این‌ رو رشته میکروبیولوژی در ترکیه شامل بسیاری از زیرشاخه‌ها و تخصص‌های مختلف می باشد. برخی از زیرشاخه‌های رایج در این رشته عبارتند از:
​​​​​​​
علوم کشاورزی
علوم دامی
اختر زیست شناسی
بیوشیمی
بیوانفورماتیک و زیست شناسی محاسباتی
بیوفیزیک
بیوتکنولوژی
گیاه شناسی
حشره شناسی
زیست شناسی تکاملی
جنگلداری
ژنتیک

باغبانی
ایمونولوژی
زیست شناسی مولکولی
فناوری نانو
علوم اعصاب
علوم تغذیه و مواد غذایی
انکولوژی و تحقیقات سرطان
فارماکولوژی
سم شناسی
ویروس شناسی
مدیریت و حفاظت حیات وحش
جانورشناسی​​​​​​​

میکروبیولوژی ترکیه

گفتنی های جدید مدیکال کالج​​​​​​​